Baked Salmon Sushi Cups

5.0 3 oceny
Przygotowanie 30 min
Czas całkowity 30 min
8 pieces

Składniki

  • water
    1000 g
  • short grain rice rinsed
    150 g
  • rice wine vinegar
    1 tbsp
  • salt
    ½ tsp
  • sugar
    1 ½ tsp
  • fresh skinless salmon fillet cut in cubes (1cm)
    150 g
  • light soy sauce
    1 tbsp
  • mirin (opcjonalnie)
    1 tbsp
  • mayonnaise
    3 tbsp
  • Sriracha chilli sauce
    6 tsp
    tomato ketchup
  • nori seaweed sheets cut in 8 pieces each
    2
  • seaweed flakes
    2 tbsp
  • fish roe (ebiko)
    1 tbsp

Poziom trudności

łatwy


Wartości odżywcze na 8 pieces

Sód 2191.9 mg
Białko 42.2 g
Kalorie 4144.9 kJ / 990.7 kcal
Tłuszcz 32.9 g
Błonnik 0.2 g
Tłuszcz nasycony 6.6 g
Węglowodany 124.7 g

Podoba Ci się nasza platforma?

Ten przepis i ponad 100 000 innych potraw czeka na Ciebie!

Zarejestruj się i otrzymaj 30 dni bezpłatnego okresu próbnego, aby odkrywać świat Cookidoo® bez zobowiązań.

Bezpłatna rejestracja Więcej informacji


Może spodoba Ci się również...