Urządzenia i Akcesoria
Baked Salmon Sushi Cups
Przygotowanie 30 min
Czas całkowity 30 min
8 pieces
Składniki
-
water1000 g
-
short grain rice rinsed150 g
-
rice wine vinegar1 tbsp
-
salt½ tsp
-
sugar1 ½ tsp
-
fresh skinless salmon fillet cut in cubes (1cm)150 g
-
light soy sauce1 tbsp
-
mirin (opcjonalnie)1 tbsp
-
mayonnaise3 tbsp
-
tomato ketchupSriracha chilli sauce6 tsp
-
nori seaweed sheets cut in 8 pieces each2
-
seaweed flakes2 tbsp
-
fish roe (ebiko)1 tbsp
Poziom trudności
łatwy
Wartości odżywcze na 8 pieces
Sód
2191.9 mg
Białko
42.2 g
Kalorie
4144.9 kJ /
990.7 kcal
Tłuszcz
32.9 g
Błonnik
0.2 g
Tłuszcz nasycony
6.6 g
Węglowodany
124.7 g
Podoba Ci się nasza platforma?
Ten przepis i ponad 100 000 innych potraw czeka na Ciebie!
Bezpłatna rejestracja Więcej informacjiDostępny w
Nester TM7
30 Przepisów
Międzynarodowy
Międzynarodowy
Może spodoba Ci się również...
Hot Dog Buns
2 godz.
Alcohol-free Berry Mojito
5 min
Fruit Ice Cream
5 min
Brioche Burger Buns
4 godz.
Talam Gula Melaka (Steamed Palm Sugar Cake)
50 min
One Pot Noodles
30 min
Kuih Qasidah (Terengganu Savoury Cake)
50 min
Hot Dog Rolls
55 min
Semprit Cookies
50 min
Pulut Pagi (Glutinous Rice Balls with Savoury Coconut Topping)
4 godz. 40 min
Folded Herb Bread
Brak ocen
Red Velvet Brookie
50 min