Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- 10 g dried wakame leaves
- 1 piece kombu (12 x 12 cm)
- water, to soak
- 1000 g water
- 20 g sake
- 20 g mirin
- 20 g bonito flakes
- 100 g shiro (white) miso paste
- 300 g silken tofu, cut into cubes (1-2 cm)
- 2 spring onions/green onions, finely sliced, to garnish
- Wartości odżywcze
- na 1 portion
- Kalorie
- 512 kJ / 122.4 kcal
- Białko
- 9.7 g
- Węglowodany
- 9.3 g
- Tłuszcz
- 4.9 g
- Tłuszcz nasycony
- 1 g
- Błonnik
- 2.2 g
- Sód
- 982.1 mg
Alternatywne przepisy
Agedashi tofu
30min
Barbecue Hollandaise
20 min
Tofu stew
30min
Pear and Blue Cheese Salad with Hazelnuts
Brak ocen
Steamed Papaya Milk
50min
Seafood rice
1h 15 min
Steamed Tofu
30min
Potato Peratal
40min
Savory Oatmeal with Sautéed Mushrooms
45min
Hot and sour soup
55min
Black Rice Risotto with Mixed Seafood
50min
Japanese Savory Egg Custard (Chawanmushi)
40min