Urządzenia i Akcesoria
Homemade miso soup
Przygotowanie 15 min
Czas całkowity 55 min
4 portions
Składniki
-
dried wakame leaves10 g
-
kombu (12 x 12 cm)1 piece
-
water to soak
-
water1000 g
-
sake20 g
-
mirin20 g
-
bonito flakes20 g
-
shiro (white) miso paste100 g
-
silken tofu cut into cubes (1-2 cm)300 g
-
spring onions/green onions finely sliced, to garnish2
Poziom trudności
łatwy
Wartości odżywcze na 1 portion
Sód
982.1 mg
Białko
9.7 g
Kalorie
512 kJ /
122.4 kcal
Tłuszcz
4.9 g
Błonnik
2.2 g
Tłuszcz nasycony
1 g
Węglowodany
9.3 g
Podoba Ci się nasza platforma?
Ten przepis i ponad 100 000 innych potraw czeka na Ciebie!
Bezpłatna rejestracja Więcej informacjiMoże spodoba Ci się również...
Soto Ayam (Turmeric chicken soup)
55 dk
Miso Soup
40 dk
Overnight Oats with Matcha Yogurt
8sa
Spicy Zucchini Noodles
10 dk
Japanese ramen noodles
1sa
Acar Timun (Cucumber Acar)
30 dk
Mala bakkwa (Chinese pork jerky)
24sa 40 dk
Neapolitan pizza
1sa 30 dk
Gado gado
1sa
Steamed Bak Choy, Chicken And Tomato Egg Drop Soup
30 dk
Demo Recipe 3 - Stir Fried French Beans
15 dk
Gluten free bread rolls
2sa 30 dk