Urządzenia i Akcesoria
Homemade miso soup
Przygotowanie 15 min
Czas całkowity 55 min
4 portions
Składniki
-
dried wakame leaves10 g
-
kombu (12 x 12 cm)1 piece
-
water to soak
-
water1000 g
-
sake20 g
-
mirin20 g
-
bonito flakes20 g
-
shiro (white) miso paste100 g
-
silken tofu cut into cubes (1-2 cm)300 g
-
spring onions/green onions finely sliced, to garnish2
Poziom trudności
łatwy
Wartości odżywcze na 1 portion
Sód
982.1 mg
Białko
9.7 g
Kalorie
512 kJ /
122.4 kcal
Tłuszcz
4.9 g
Błonnik
2.2 g
Tłuszcz nasycony
1 g
Węglowodany
9.3 g
Podoba Ci się nasza platforma?
Ten przepis i ponad 100 000 innych potraw czeka na Ciebie!
Bezpłatna rejestracja Więcej informacjiMoże spodoba Ci się również...
Cafe-style miso mushrooms
25 min
Sichuan zucchini and eggplant
1 godz. 15 min
Singapore Laksa
55 min
Dashi - Japanese stock
45 min
Shredded chicken noodle salad with green miso (Diabetes)
35 min
Soto Betawi (Beef Coconut Soup)
Brak ocen
Miso Soup
40 min
Gambas
10 min
Ginger Scallion Fish Slices
40 min
Demo Recipe 3 - Stir Fried French Beans
15 min
Cereal Prawns
30 min
Cantonese Steamed Fish
40 min