Almôndegas de atum com molho de açafrão

Brak ocen
Przygotowanie 30 min
Czas całkowity 1 godz. 30 min
4 doses

Składniki

  • ovos
    3
  • água
    1300 g
  • salsa
    6 - 8 pés de
  • alho
    2 dente de
  • cebola
    80 g
  • bacon em cubos
    100 g
  • atum fresco cortado em pedaços
    400 g
  • pimento morrone
    100 g
  • Farinha q.b. p/ panar
  • Óleo de girassol q.b. p/ fritar
  • azeite
    20 g
  • cebola cortada em fatias
    200 g
  • brandy
    100 g
  • vinho branco
    100 g
  • caldo de marisco
    1 cubo de
  • açafrão-da-índia
    2 - 3 pitadas de
  • pimenta preta
    2 - 3 pitadas de

Poziom trudności

łatwy


Wartości odżywcze na 1 dose

Sód 286.6 mg
Białko 34.4 g
Kalorie 1836 kJ / 438.8 kcal
Tłuszcz 19.8 g
Błonnik 1.8 g
Tłuszcz nasycony 5.6 g
Węglowodany 10.1 g

Podoba Ci się nasza platforma?

Ten przepis i ponad 100 000 innych potraw czeka na Ciebie!

Zarejestruj się i otrzymaj 30 dni bezpłatnego okresu próbnego, aby odkrywać świat Cookidoo® bez zobowiązań.

Bezpłatna rejestracja Więcej informacji


Może spodoba Ci się również...