Makaron z warzywami w sosie teriyaki

3.8 6 rating
Przygotowanie 10 min
Czas całkowity 40 min
2 porcje

Składniki

  • 1000 g wody
  • ¾ łyżeczki soli
  • 30 g oliwy z oliwek
  • 160 g makaronu pełnoziarnistego
  • 100 g cebuli przekrojonej na pół
  • 1 ząbek czosnku
  • 10 g korzenia imbiru, świeżego pokrojonego w 2 mm plastry
  • 200 g czerwonej papryki bez gniazd nasiennych, pokrojonej na kawałki
  • 400 g cukinii pokrojonej na kawałki
  • 30 g sosu sojowego
  • 10 g mirinu
  • 20 g miodu, płynnego
  • 2 łyżeczki octu ryżowego
  • ziarna sezamu, białego uprażonego, do dekoracji

Poziom trudności

łatwy


Wartości odżywcze na 2 porcję

Sód 5273.4 mg
Białko 32.8 g
Kalorie 5040.2 kJ / 1204.6 kcal
Tłuszcz 42.8 g
Błonnik 10.4 g
Tłuszcz nasycony 6.6 g
Węglowodany 182.2 g

Podoba Ci się nasza platforma?

Ten przepis i ponad 100 000 innych potraw czeka na Ciebie!

Zarejestruj się i otrzymaj 30 dni bezpłatnego okresu próbnego, aby odkrywać świat Cookidoo® bez zobowiązań.

Bezpłatna rejestracja Więcej informacji


Może spodoba Ci się również...