Urządzenia i Akcesoria
Makaron z warzywami w sosie teriyaki
Przygotowanie 10 min
Czas całkowity 40 min
2 porcje
Składniki
-
1000 g wody
-
¾ łyżeczki soli
-
30 g oliwy z oliwek
-
160 g makaronu pełnoziarnistego
-
100 g cebuli przekrojonej na pół
-
1 ząbek czosnku
-
10 g korzenia imbiru, świeżego pokrojonego w 2 mm plastry
-
200 g czerwonej papryki bez gniazd nasiennych, pokrojonej na kawałki
-
400 g cukinii pokrojonej na kawałki
-
30 g sosu sojowego
-
10 g mirinu
-
20 g miodu, płynnego
-
2 łyżeczki octu ryżowego
-
ziarna sezamu, białego uprażonego, do dekoracji
Poziom trudności
łatwy
Wartości odżywcze na 2 porcję
Sód
5273.4 mg
Białko
32.8 g
Kalorie
5040.2 kJ /
1204.6 kcal
Tłuszcz
42.8 g
Błonnik
10.4 g
Tłuszcz nasycony
6.6 g
Węglowodany
182.2 g
Podoba Ci się nasza platforma?
Ten przepis i ponad 100 000 innych potraw czeka na Ciebie!
Bezpłatna rejestracja Więcej informacjiMoże spodoba Ci się również...
Wrapy warzywne z ciecierzycą i guacamole
30 min
Makaron z cukinii z sosem cytrynowym
15 min
Makaron z paprykowym sosem i chrupiącą ciecierzycą
45 min
Kluski jaglane ze szpinakiem i pomidorowe ragout
1 godz. 20 min
Tofu tikka masala
55 min
Wegański pad thai ze spiralizowanych batatów (TM5)
45 min
Spaghetti z wegańskimi pulpetami w sosie pomidorowym
1 godz.
Makaron z cukinii z pesto i suszonymi pomidorami (TM5)
20 min
Makaron pełnoziarnisty z warzywami na parze i dresingiem jogurtowym
30 min
Wegańskie zielone curry z tofu
25 min
Ryż z kimchi i jajkiem w stylu koreańskim
50 min
Makaron z ciecierzycy z warzywami w sosie tahini
30 min