Risoto de abóbora e Roquefort

Risoto de abóbora e Roquefort

2.0 3 rating
Przygotowanie 10 min
Czas całkowity 45 min
6 doses

Składniki

  • queijo parmesão cortado em pedaços (2-3 cm aprox.)
    40 g
Molho de roquefort
  • leite
    50 g
  • queijo Roquefort cortado em pedaços
    200 g
  • gema de ovo
    1
Risoto de abóbora
  • azeite
    60 g
  • abóbora cortada em pedaços (2-3 cm aprox.)
    300 g
  • sal
    3 c. chá de
  • pimenta preta
    1 pitada de
  • alecrim seco, moído
    1 c. chá de
  • arroz carnaroli cozedura 17 minutos
    320 g
  • vinho branco
    100 g
  • água
    700 g
  • manteiga s/ sal fria, cortada em pedaços
    30 g
  • alecrim (opcjonalnie)
    1 pé de

Poziom trudności

łatwy


Wartości odżywcze na 1 dose

Sód 1871.7 mg
Białko 14.3 g
Kalorie 2113 kJ / 505 kcal
Tłuszcz 27.1 g
Błonnik 0.3 g
Tłuszcz nasycony 12 g
Węglowodany 47.4 g

Podoba Ci się nasza platforma?

Ten przepis i ponad 100 000 innych potraw czeka na Ciebie!

Zarejestruj się i otrzymaj 30 dni bezpłatnego okresu próbnego, aby odkrywać świat Cookidoo® bez zobowiązań.

Bezpłatna rejestracja Więcej informacji


Może spodoba Ci się również...