Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
-
20
g azeite
lub 20 g óleo vegetal - 200 g pimento vermelho cortado em pedaços (2 cm aprox.)
- 170 g cebola cortada em quartos
- Wartości odżywcze
- na 100 g
- Kalorie
- 366.8 kJ / 87.7 kcal
- Białko
- 1.1 g
- Węglowodany
- 7.9 g
- Tłuszcz
- 5.9 g
- Tłuszcz nasycony
- 0.8 g
- Błonnik
- 2 g
- Sód
- 4.3 mg
Alternatywne przepisy
Saltear carne de vaca em tiras
15 menit
Saltear mistura de legumes
30 min
Saltear 200 g de beringela
30 min
Saltear mistura de legumes para sopa ou guisados
25 min
Saltear 200 g de curgete
20 min
Saltear 400 g de beringela
35 min
Saltear 400 g de cenoura em palitos
20 min
Saltear bacon com frango em tiras
15 menit
Saltear 200 g de alho-francês
20 min
Saltear 200 g de cenoura em palitos
15 menit
Saltear 200 g de pimento
20 min
Saltear 300 g de cogumelos frescos
25 min