Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- 5 g hortelã
- 350 g pimento amarelo cortado em pedaços
- 50 g cebola roxa
- 35 g azeite
- 20 g vinagre de sidra
- 1 c. chá de sal
- 150 g tomate em pedaços
- 100 g cebola
- 300 g milho cozido escorrido
- 500 g água
- 1 pitada de pimenta
- Wartości odżywcze
- na 1 dose
- Kalorie
- 410 kJ / 98 kcal
- Białko
- 2 g
- Węglowodany
- 7 g
- Tłuszcz
- 7 g
- Błonnik
- 3 g
W kolekcjach
Alternatywne przepisy
Creme de cenoura, leite de coco e caril
45 Min
Aveludado de cebola e tomilho
40 min
Creme de batata-doce, coco e cardamomo
55 Min
Sopa de cebola gratinada
35 Min
Crème au Moulin Vert
40 min
Creme de batata-doce e leite de coco
45 Min
Creme de couve-flor com profiteroles de tomate seco
2 Std. 25 Min
Creme de canónigos
25 Min
Técnica Penne
Brak ocen
Creme de batata-doce
40 min
Sopa de milho
50 Min
Creme de abóbora e tomate
35 Min