Rolls al burro glassati con burro di arachidi e frutti di bosco

5.0 1 ocena
Przygotowanie 20 min
Czas całkowity 1 godz. 50 min
9 porzioni

Składniki

Impasto
  • 160 g di latte intero
  • 15 g di lievito di birra fresco
  • 1 uovo
  • 1 pizzico di sale
  • 1 cucchiaino di estratto di vaniglia naturale
  • 40 g di zucchero
  • 270 g di farina tipo 00
  • 50 g di burro a temperatura ambiente, in piccoli pezzi
Terminare la preparazione
  • 80 g di burro di arachidi
  • 50 g di frutti di bosco, misti, freschi
  • 50 g di praline al caramello tipo caramelle toffee, a pezzi
Glassa al limone
  • 100 g di zucchero
  • 4 - 6 pezzi di scorza di limone senza la parte bianca
  • 20 g di succo di limone, spremuto fresco
  • 30 g di frutti di bosco, misti, freschi

Poziom trudności

średni


Wartości odżywcze na 1 porzione

Sód 37.1 mg
Białko 4.6 g
Kalorie 1018.9 kJ / 243.5 kcal
Tłuszcz 6.1 g
Błonnik 1.1 g
Tłuszcz nasycony 3.5 g
Węglowodany 42.7 g

Podoba Ci się nasza platforma?

Ten przepis i ponad 100 000 innych potraw czeka na Ciebie!

Zarejestruj się i otrzymaj 30 dni bezpłatnego okresu próbnego, aby odkrywać świat Cookidoo® bez zobowiązań.

Bezpłatna rejestracja Więcej informacji


Może spodoba Ci się również...