Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- 490 g di acqua
-
1
cucchiaino di zucchero (opcjonalnie)
lub 1 cucchiaino di malto in polvere (opcjonalnie) -
10
g di lievito di birra fresco sbriciolato
lub 3 g di lievito di birra disidratato - 200 g di farina di segale
- 200 g di farina di forza (o manitoba)
- 30 g di olio extravergine di oliva + q.b.
- 12 g di sale
- Wartości odżywcze
- na 1 porzione
- Kalorie
- 1681.3 kJ / 401.8 kcal
- Białko
- 11.5 g
- Węglowodany
- 73.9 g
- Tłuszcz
- 8.8 g
- Tłuszcz nasycony
- 1.4 g
- Błonnik
- 5.3 g
- Sód
- 1183.3 mg
Alternatywne przepisy
Biscotti pupazzo di neve
2h
Pancakes alla banana con yogurt aromatizzato
20 min
Panini ai semi al Varoma
2h 30min
Panini croccanti
24h
Pane in cassetta pepe e curcuma
4h
Tortini mandorle e more
55 Min
Rotolini di farro
30 godz.
Piadina (vegan)
45 min
Impasto base per pane
1h
Cracker con farina di lenticchie
1h
Impasto per pizza integrale
2h
Pizza con salame piccante TM6
3h 30min