Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- 650 g di acqua
- 300 g di polpa di zucca a tocchetti (2 cm circa)
- 5 g di lievito di birra fresco
- 100 g di farina tipo 2
- 15 g di zucchero
- 450 g di farina tipo 00 + q.b.
- 50 g di olio extravergine di oliva + q.b.
- 75 g di mandorle pelate
- 15 g di sale + q.b.
- Wartości odżywcze
- na 1 fetta
- Kalorie
- 603.5 kJ / 144.3 kcal
- Białko
- 4 g
- Węglowodany
- 22.6 g
- Tłuszcz
- 4.8 g
- Tłuszcz nasycony
- 0.6 g
- Błonnik
- 1.6 g
- Sód
- 296 mg
Alternatywne przepisy
Biscotti integrali di frutta secca
2 Std.
Impasto per pane veloce
45 Min
Ciambellone all'uva
1 Std.
Plumcake alle carote al Varoma
2 Std.
Focaccia alle carote
3 Std. 30 Min
Pane intrecciato timo e limone
4h
Pane per la colazione con frutta secca
3 Std.
Bocconcini nocciola e caffè
1 Std.
Schiacciatina zucca e carote
45 Min
Pane integrale con fichi e noci
4h 30min
Focaccia cipolle e zucca
2 Std.
Pane alla zucca con uvetta
19h