Pancakes alla ricotta con salsa di frutti di bosco e banana

2.6 17 ocen
Przygotowanie 20 min
Czas całkowity 30 min
4 porzioni

Składniki

  • 100 g di fiocchi di avena
  • 230 g di ricotta ben asciutta
  • 2 uova
  • 4 cucchiaini di miele
  • 2 cucchiaini di burro chiarificato fuso
    2 cucchiaini di burro, fuso
  • 1 cucchiaino di estratto di vaniglia naturale
  • ½ cucchiaino di lievito in polvere per dolci
  • 1 - 2 pizzichi di sale
  • 40 g di zucchero
  • 20 g di succo di limone, spremuto fresco
  • 300 g di frutti rossi misti congelati scongelati
  • 1 cucchiaio di olio neutro
  • 1 banana sbucciata e a fette
  • menta fresca le foglioline

Poziom trudności

łatwy


Wartości odżywcze na 1 porzione

Sód 346.1 mg
Białko 14.5 g
Kalorie 1550.8 kJ / 370.7 kcal
Tłuszcz 12.4 g
Błonnik 5.2 g
Tłuszcz nasycony 3.6 g
Węglowodany 52.6 g

Podoba Ci się nasza platforma?

Ten przepis i ponad 100 000 innych potraw czeka na Ciebie!

Zarejestruj się i otrzymaj 30 dni bezpłatnego okresu próbnego, aby odkrywać świat Cookidoo® bez zobowiązań.

Bezpłatna rejestracja Więcej informacji


Może spodoba Ci się również...