Spaghetti alla checca

Brak ocen
Przygotowanie 10 min
Czas całkowity 40 min
4 porzioni

Składniki

  • 70 g di olio di oliva
  • 1 spicchio di aglio tagliato in quarti
  • 600 g di pomodori maturi o San Marzano, a cubetti (1-2 cm)
    600 g di polpa di pomodoro a pezzi
  • 30 g di sale
  • 1 pizzico di pepe nero macinato
  • 1500 g di acqua
  • 450 g di pasta secca tipo spaghetti (tempo di cottura circa 11 minuti)
  • 100 g di Caciotta a cubetti
    100 g di Tilsiter, di formaggio d’alpeggio giovane o di mozzarella a cubetti
  • 200 g di mozzarella a cubetti
  • 1 mazzetto di basilico, fresco le foglie lavate e asciugate, tritate o strappate grossolanamente

Poziom trudności

łatwy


Wartości odżywcze na 1 porzione

Sód 1897.9 mg
Białko 28.6 g
Kalorie 2724.3 kJ / 651 kcal
Tłuszcz 31.4 g
Błonnik 4.3 g
Tłuszcz nasycony 11.9 g
Węglowodany 67.9 g

Podoba Ci się nasza platforma?

Ten przepis i ponad 100 000 innych potraw czeka na Ciebie!

Zarejestruj się i otrzymaj 30 dni bezpłatnego okresu próbnego, aby odkrywać świat Cookidoo® bez zobowiązań.

Bezpłatna rejestracja Więcej informacji


Może spodoba Ci się również...