Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- 70 g di Parmigiano reggiano a pezzi (3 cm)
- 1000 g di latte
- 1 cucchiaino di sale
- 60 g di burro + q.b.
- 250 g di semolino di grano
- 2 tuorli
- Wartości odżywcze
- na 1 porzione
- Kalorie
- 1632 kJ / 390 kcal
- Białko
- 15.3 g
- Węglowodany
- 40.3 g
- Tłuszcz
- 19.8 g
- Błonnik
- 1.5 g
Alternatywne przepisy
Gnocchi alla romana ai formaggi (senza uova)
2u.
Gnocchi alla romana
1h 15min
Spätzle al formaggio
1h 10min
Risotto alla parmigiana
25min
Budino al cioccolato
6h 15min
Meringhe
2u.
Gnocchi alla romana alla pizzaiola
2h 10min
Polenta
1u.
Gnocchi di patate
1h 30 min
Zabaione
15min
Torta di pane
1u. 20min
Zuppa di farina alla basileese
1h 10min