Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
Recheio
- 60 g chocolate p/ culinária
- 150 g açúcar mascavado
- 1 c. chá de canela em pó
- ½ c. chá de gengibre em pó
- 1 pitada de cravinho em pó
- 100 g queijo-creme
- 10 g leite
Massa
- 180 g leite
- 80 g açúcar amarelo
- 1 c. chá de canela em pó
- 20 g fermento de padeiro fresco
- 80 g manteiga, mais q.b. p/ untar
- 2 ovos
- 540 g farinha tipo 65, mais q.b. p/ polvilhar
- 1 c. chá de sal
- Wartości odżywcze
- na 1 unidade
- Kalorie
- 1540.4 kJ / 368.2 kcal
- Białko
- 8.5 g
- Węglowodany
- 56 g
- Tłuszcz
- 12.5 g
- Tłuszcz nasycony
- 6.9 g
- Błonnik
- 2.3 g
- Sód
- 250.1 mg
W kolekcjach
Alternatywne przepisy
Brioche com creme de chocolate e avelã
2 Std.
Massa-mãe
360h
Stolen
3h 30min
Torta de cacau
45 Min
Garibaldis
5 Std.
Bolo frangipane
55min
Mince pie
10 Std.
Piza com batata e alecrim
50 Min
Botões doces
2 Std. 45 Min
Crocante de maçã
5 Std. 30 Min
Panettone com chocolate e laranja
2 Std. 45 Min
Pão de alho e ervas
1 Std. 40 Min