Soupe à la tomate et à la burrata

5.0 2 oceny
Przygotowanie 5 min
Czas całkowity 35 min
4 portions

Składniki

  • 1000 g de tomates mûres, type heirloom, coupées en quatre
  • 100 g d'oignons rouges coupés en tranches (1-1,5 cm)
  • 4 gousses d'ail
  • 30 g d'huile d'olive
  • ½ c. à café de sel
  • 3 pincées de poivre noir, moulu
  • 150 g bouillon de légumes
  • 40 g feuille de basilic frais plus un supplément pour la garniture
  • 40 g de crème double (env. 48% M.G.)
  • 230 g de burrata (environ 4 boules)
  • du pain croustillant en cubes, pour la garniture

Poziom trudności

łatwy


Wartości odżywcze na 1 portion

Sód 675.9 mg
Białko 16.1 g
Kalorie 1405.8 kJ / 336 kcal
Tłuszcz 24.6 g
Błonnik 3.7 g
Tłuszcz nasycony 10.9 g
Węglowodany 15.1 g

Podoba Ci się nasza platforma?

Ten przepis i ponad 100 000 innych potraw czeka na Ciebie!

Zarejestruj się i otrzymaj 30 dni bezpłatnego okresu próbnego, aby odkrywać świat Cookidoo® bez zobowiązań.

Bezpłatna rejestracja Więcej informacji


Może spodoba Ci się również...