Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
Crepes
- 90 g manteiga, mais q.b. p/ fritar
- 400 g leite
- 2 ovos
- 140 g farinha de trigo
Soufflé
- Manteiga q.b. p/ untar
- 300 g açúcar
- 12 ovos
- 1 c. chá de cremor tártaro
- ½ limão (raspa e sumo)
- 15 g amido de milho
- Wartości odżywcze
- na 1 dose
- Kalorie
- 1258.5 kJ / 300.8 kcal
- Białko
- 9.6 g
- Węglowodany
- 37.6 g
- Tłuszcz
- 12.7 g
- Błonnik
- 0.5 g
Alternatywne przepisy
Cheesecake de chocolate e caramelo
1 Std. 15 Min
Mil-folhas de café
35 Min
Tulipas com gelado de praliné
9h
Bolo de maracujá
1 Std. 15 Min
Petit-fours de chocolate branco
3h 30min
Marquise de chocolate com molho de laranja
6 godz. 25 min
Panforte
1j
Bolo de chocolate sem farinha
40 min
Massa folhada de chocolate
1 Std. 40 Min
Leite-creme frito
4j 30 menit
Bolacha gigante
4h 15 min
Girafa torta
30 min