Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
Crepes
- 90 g manteiga, mais q.b. p/ fritar
- 400 g leite
- 2 ovos
- 140 g farinha de trigo
Soufflé
- Manteiga q.b. p/ untar
- 300 g açúcar
- 12 ovos
- 1 c. chá de cremor tártaro
- ½ limão (raspa e sumo)
- 15 g amido de milho
- Wartości odżywcze
- na 1 dose
- Kalorie
- 1258.5 kJ / 300.8 kcal
- Białko
- 9.6 g
- Węglowodany
- 37.6 g
- Tłuszcz
- 12.7 g
- Błonnik
- 0.5 g
Alternatywne przepisy
Pudim flan
3h
Bolo de chocolate e coco
40min
Mousse de chocolate com laranja
40min
Leite-creme de chocolate
40min
Zabaione
15min
Bolo gelado
1hod. 30min
Cheesecake de morango no forno
4h
Gelado tiramisu
11h
Celestes
2j 30 menit
Bomba de chocolate branco e framboesas
3h 45 min
Gelado de ovos-moles
8h 50min
Três saladas para dois
45min