Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
Gelado de avelã
- 3 claras de ovo
- 120 g açúcar
- 150 g avelã s/ pele
- 200 g natas c/ 35% de gordura, bem frias
Gelado de chocolate
- 300 g natas c/ 35% de gordura, bem frias
- 1 ½ c. sopa de açúcar baunilhado
- 60 g açúcar
- 40 g água
- 3 gemas de ovo
- 120 g chocolate p/ culinária partido em pedaços
- 1 pitada de sal
- Wartości odżywcze
- na 1 dose
- Kalorie
- 3016.9 kJ / 721.1 kcal
- Białko
- 9.3 g
- Węglowodany
- 49.2 g
- Tłuszcz
- 56.5 g
- Tłuszcz nasycony
- 25.9 g
- Błonnik
- 4.9 g
- Sód
- 86 mg
W kolekcjach
Alternatywne przepisy
Vichyssoise
40 min
Cheesecake de chocolate e caramelo
1 Std. 15 Min
Petit-fours de chocolate branco
3h 30min
Bolo de crepes com avelãs caramelizadas
55min
Sopa de mexilhão, salmão e vieiras
1 Std. 50 Min
Cheesecake de tomate
8h
Pimentos recheados com queijo
35min
Mazurki
3h
Massa de beterraba
20 min
Cheesecake de framboesa
4h 20min
Molho barbecue com manga
40 min
Tarte fresca de maçã
6 godz.