Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
Frangipane
- 50 g amêndoa s/ pele
- 25 g açúcar
- 50 g manteiga
- 1 ovo
- 30 g crème fraîche
Bolo
- 120 g leite
- 1 limão, só o sumo
- 120 g crème fraîche
- 150 g açúcar
- 2 ovos
- 80 g óleo
- 240 g farinha tipo 55
- 1 c. chá de fermento p/ bolos
- Wartości odżywcze
- na 1 dose
- Kalorie
- 1212.6 kJ / 289.8 kcal
- Białko
- 5 g
- Węglowodany
- 32.1 g
- Tłuszcz
- 16.3 g
- Tłuszcz nasycony
- 4.8 g
- Błonnik
- 1.1 g
- Sód
- 57.6 mg
W kolekcjach
Alternatywne przepisy
Enrolado de amêndoa
1h 45min
Lençol
30min
Bolo de pirex
50min
Bolo de iogurte com creme de manteiga
1 Std.
Almendrados
40min
Brioche de especiarias
3 Std.
Bolo com frutos silvestres e natas
1 Std.
Bolo Moka
1 Std.
Bolo Mimoso
55 min
Bolo de arroz
45min
Bolo de coco sem farinha
35min
Chiffon de laranja
1 Std. 30 Min