Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- 20 g tomate seco, em óleo
- 20 g azeitonas pretas s/ caroço
- 20 g queijo feta
- 100 g manteiga à temperatura ambiente
- 1 c. chá de sal
- 30 g leite
- 2 ovos
- 230 g farinha tipo 65
-
25
g fermento de padeiro fresco
lub 2 c. chá de fermento de padeiro seco
- Wartości odżywcze
- na 1 dose
- Kalorie
- 661.5 kJ / 158.1 kcal
- Białko
- 4.7 g
- Węglowodany
- 16 g
- Tłuszcz
- 8.6 g
- Tłuszcz nasycony
- 4.9 g
- Błonnik
- 1.3 g
- Sód
- 239.1 mg
W kolekcjach
Alternatywne przepisy
Pãezinhos recheados com cogumelos
1 Std. 20 Min
Focaccia recheada
1 Std. 25 Min
Lençol
30 Min
Chiabata com presunto, alcachofra e mozarela
4 Std.
Artisan bread
1 Std. 30 Min
Pão de azeitonas
1 Std. 20 Min
Pão de ervas aromáticas
1 Std. 40 Min
Pães grelhados com manteiga de ervas
35 Min
Ciabatta com azeitonas
1 Std. 30 Min
Brioches divertidos
1 Std.
Pãezinhos de minuto
15 Min
Pãezinhos de cereais
2 Std.