Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
Palmiers
- 200 g farinha, mais q.b. p/ polvilhar
- 200 g manteiga cortada em cubos pequenos e congelada
- 1 pitada de sal
- 90 g água muito fria
- 200 g açúcar
Coberturas de chocolate
- 60 g óleo
- 120 g chocolate p/ culinária partido em pedaços
- 120 g chocolate de leite partido em pedaços
- 120 g chocolate branco partido em pedaços
- Wartości odżywcze
- na 1 unidade
- Kalorie
- 763.3 kJ / 182.4 kcal
- Białko
- 1.6 g
- Węglowodany
- 18.3 g
- Tłuszcz
- 11.7 g
- Tłuszcz nasycony
- 6.1 g
- Błonnik
- 0.8 g
- Sód
- 13.5 mg
Alternatywne przepisy
Bolachas de cacau
1 Std. 30 Min
Massa folhada de chocolate
1 Std. 40 Min
Bolo de iogurte com creme de manteiga
1 Std.
Queijadinhas
40 Min
Achocolatado e bolachas
35 Min
Napolitanas de chocolate
4 godz. 40 min
Pão com chocolate
2h
Bolachas de manteiga com limão
1 Std.
Pães de leite ao vapor com chocolate
3 Std. 30 Min
Churros com chocolate quente
45 Min
Bolacha brownies
55min
Bolachas de manteiga
3h