Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- 800 g água
- 200 g castanhas descongeladas
- ½ c.chá de sal
- 1 ½ c.chá de erva-doce
- 30 g jeropiga
- 100 g alho-francês
- 5 g salsa
- 30 g azeite
- 130 g bacon, cortado aos cubos
- 200 g queijo-creme
- 1000 g massa folhada (a Bimby faz)
- Água q.b. p/ pincelar
- 2 gemas de ovo, p/ pincelar
- Wartości odżywcze
- na 1 unidade
- Kalorie
- 229 kcal
- Białko
- 4 g
- Węglowodany
- 21 g
- Tłuszcz
- 14 g
W kolekcjach
Alternatywne przepisy
Massa folhada rápida
2h
Empada de galinha
2h
Coscorões
2j 30 menit
Almofadinhas de peru
40min
Massa para bolos secos ou base de tarte doce sem glúten
2h 45min
Empada vegetariana
1h 25min
Tarte fechada de novilho
13 godz. 30 min
Empada de frango e alho-francês
50min
Chamuças
1h 30min
Enrolados de manteiga de agrião
Brak ocen
Empadas de frango e cogumelos
1h 30min
Quiche de alho-francês e camarão
1h 10min