Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- 600 g natas c/ 35% de gordura
- 250 g leite
- 150 g mel, mais q.b. p/ regar
- 80 g amêndoa laminada torrada
- Wartości odżywcze
- na 1 dose
- Kalorie
- 2201.4 kJ / 526.2 kcal
- Białko
- 6.3 g
- Węglowodany
- 26.7 g
- Tłuszcz
- 45.4 g
- Tłuszcz nasycony
- 24.3 g
- Błonnik
- 1.5 g
- Sód
- 123.3 mg
Alternatywne przepisy
Bolachas de menta
1 Std. 20 Min
Gelado de laranja em base de arroz tufado
11h
Gelado de morango com crumble de noz pecan
12h
Gelado de café
8 godz.
Gelado de menta
12h
Gelado com crocante de chocolate e avelã
8 godz. 30 min
Queijo tipo mascarpone
16 Std.
Sopa de meloa
1 Std.
Bombons de avelã e amêndoa
1 Std.
Gelado de amêndoa
8 godz.
Abóbora de Natal recheada
3 Std.
Gelado de doce de leite condensado
14 godz.