Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
Praliné de amêndoa
- 50 g açúcar
- 25 g água
- 50 g amêndoa s/ pele
Gelado bicolor
- 500 g natas c/ 35% de gordura bem frias
- 320 g leite condensado
- 20 g cacau em pó
- Wartości odżywcze
- na 1 dose
- Kalorie
- 1718.7 kJ / 410.8 kcal
- Białko
- 6.3 g
- Węglowodany
- 32.4 g
- Tłuszcz
- 30.2 g
- Tłuszcz nasycony
- 17 g
- Błonnik
- 1.6 g
- Sód
- 76.5 mg
Alternatywne przepisy
Gelado praliné
5h 30min
Gelado de laranja em base de arroz tufado
11h
Gelado de morango com crumble de noz pecan
12h
Gelado de café
8h
Gelado de menta
12h
Gelado com crocante de chocolate e avelã
8 godz. 30 min
Bombons de gelado de menta
14 Std.
Tarte de amêndoa, framboesa e pera
1h
Gelado de canela
6h
Gelado de nata com chocolate
8h 45min
Duo de chocolate e avelã
3h 30min
Gelado de cheesecake
13h