Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- 25 g manteiga
- 20 g banha
- 130 g farinha tipo 65, mais q.b. p/ polvilhar
- 50 g água, mais q.b. p/ pincelar
- ½ c. chá de sal
- 1 c. sopa de manjerona fresca
- 1 alheira s/ pele cortada em pedaços
- Óleo q.b. p/ fritar
- Wartości odżywcze
- na 1 unidade
- Kalorie
- 1192 kJ / 285 kcal
- Białko
- 2 g
- Węglowodany
- 11 g
- Tłuszcz
- 28 g
Alternatywne przepisy
Empadas de carne de porco
2u. 5min
Empadas de vitela e cerveja preta
9 Std.
Tempura de coco e legumes da primavera
30min
Empadinhas de borrego e ovo
1h
Croquetes
3 Std.
Rissóis de camarão
1h 30min
Rissóis de polvo
1h 30min
Massa fresca sem glúten
30min
Pastéis recheados com carne
2h 15 min.
Pastéis de massa tenra
3 Std.
Pastéis de bacalhau
45min
Empadas de frango e cogumelos
1h 30min