Wersje kompatybilne
Torta de chocolate com recheio de mascarpone e framboesa
Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
Torta
- 100 g chocolate preto (70% cacau)
- 100 g avelã
- 6 claras de ovo
- 30 g manteiga
- 6 gemas de ovo
- 140 g açúcar
- 50 g farinha tipo 55
- Açúcar em pó q.b. p/ polvilhar
Recheio
- 100 g natas c/ 35% de gordura, bem frias
- 50 g açúcar em pó, mais q.b. p/ polvilhar
- 250 g queijo mascarpone
- 150 g framboesa, mais q.b. p/ guarnecer
- Wartości odżywcze
- na 1 dose
- Kalorie
- 2212 kJ / 529 kcal
- Białko
- 16 g
- Węglowodany
- 36 g
- Tłuszcz
- 36 g
- Błonnik
- 4 g
W kolekcjach
Alternatywne przepisy
Bolo de mousse de chocolate
30 Min
Bolo de chocolate e banana com coulis de morango
1 Std. 20 Min
Torta
30 Min
Tarte fresca de maçã
6h
Cheesecake de chocolate e café
3h 15min
Mini cupcakes com cobertura de mascarpone e cacau
45 Min
Bolo de chocolate com recheio de mascarpone
2h 40 min
Bolo fresco de morango
3j
Torta com doce de framboesa
1j
Curd de clementina
30 Min
Cheesecake de leite condensado e groselha
3j
Torta de chocolate
1j