Wersje kompatybilne
Torta de chocolate com recheio de mascarpone e framboesa
Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
Torta
- 100 g chocolate preto (70% cacau)
- 100 g avelã
- 6 claras de ovo
- 30 g manteiga
- 6 gemas de ovo
- 140 g açúcar
- 50 g farinha tipo 55
- Açúcar em pó q.b. p/ polvilhar
Recheio
- 100 g natas c/ 35% de gordura, bem frias
- 50 g açúcar em pó, mais q.b. p/ polvilhar
- 250 g queijo mascarpone
- 150 g framboesa, mais q.b. p/ guarnecer
- Wartości odżywcze
- na 1 dose
- Kalorie
- 2212 kJ / 529 kcal
- Białko
- 16 g
- Węglowodany
- 36 g
- Tłuszcz
- 36 g
- Błonnik
- 4 g
W kolekcjach
Alternatywne przepisy
Bolo fresco de morango
3sa
Tabuleiros de massa folhada com ovos-moles e framboesa
1j 30 menit
Bolo gelado de chocolate e coco
9h
Quadrados marmoreados de morango
4h 35min
Pão em vasos
1 Std. 45 Min
Trifle de chocolate com mascarpone e frutos tropicais
45 Min
Bolo fresco de morango
3sa
Trifle de choux com frutos vermelhos
1j 20 menit
Bolo de chocolate com recheio de mascarpone
2h 40 min
Tiramisú de chocolate e morango
2j
Tarte de chocolate e caramelo
4 Std. 40 Min
Bolo de chocolate com chantilly e mousse
1j