Wersje kompatybilne
Massa para bolos secos ou base de tarte doce sem glúten
Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- 190 g açúcar
- 250 g arroz p/ risoto
- 150 g farinha de milho, mais q.b. p/ polvilhar
- 220 g manteiga cortada em pedaços pequenos
- 7 gemas de ovo
- 1 c. chá de fermento p/ bolos (opcjonalnie)
- Wartości odżywcze
- na 1 dose
- Kalorie
- 18380 kJ / 4393 kcal
- Białko
- 58 g
- Węglowodany
- 499 g
- Tłuszcz
- 238 g
- Błonnik
- 9.2 g
W kolekcjach
Alternatywne przepisy
Bolachas de manteiga Bé
35min
Quiche de espinafres com base de batata
Brak ocen
Empada vegetariana
1h 25min
Crepes com recheio de espargos
50min
Folar da ressurreição
8h 10min
Mini quiches de espinafres, ricota e bacon
40 min
Bolo de cenoura com farinha de amêndoa
1 Std. 20 Min
Empadinhas de borrego e ovo
1h
Bolo Alasca
8h
Mini empadas
1 Std. 15 Min
Coscorões
2h 30min
Molho bechamel
15min