Wersje kompatybilne
Massa para bolos secos ou base de tarte doce sem glúten
Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- 190 g açúcar
- 250 g arroz p/ risoto
- 150 g farinha de milho, mais q.b. p/ polvilhar
- 220 g manteiga cortada em pedaços pequenos
- 7 gemas de ovo
- 1 c. chá de fermento p/ bolos (opcjonalnie)
- Wartości odżywcze
- na 1 dose
- Kalorie
- 18380 kJ / 4393 kcal
- Białko
- 58 g
- Węglowodany
- 499 g
- Tłuszcz
- 238 g
- Błonnik
- 9.2 g
W kolekcjach
Alternatywne przepisy
Pão sem glúten
3小时 20 分钟
Bolos folhados
13h
Folar da ressurreição
8 godz. 10 min
Bolo de amêndoa com ovos-moles
2 godz. 20 min
Bolachas de amêndoa
1h 20min
Rissóis de camarão
1 Std. 30 Min
Doce branco com ameixa
4 Std.
Copinhos
1 Std. 30 Min
Tostas sem glúten
1 Std. 10 Min
Massa folhada de chocolate
1 Std. 40 Min
Pão de milho
1h 20min
Quiche de legumes
50 Min