Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
Pudim
- Manteiga q.b. p/ untar
- 500 g pão de brioche cortado em fatias
- 6 ovos
- 550 g leite
- 65 g açúcar
- ½ c. chá de sal
- 1 c. chá de essência de baunilha
- 1 pitada de canela em pó
- 1 pitada de noz-moscada
Molho
- 2 laranjas (casca e sumo)
- 120 g açúcar
- Wartości odżywcze
- na 1 dose
- Kalorie
- 1530 kJ / 366 kcal
- Białko
- 14 g
- Węglowodany
- 63 g
- Tłuszcz
- 7 g
- Błonnik
- 3 g
W kolekcjach
Alternatywne przepisy
Bolo de tâmaras com natas
1h
Bolo de limão e amêndoa
50 min
Bolo frangipane
55 min
Bolo mojito
45 min
Bolo de abóbora
1h 15min
Tarte de amêndoa, framboesa e pera
1h
Risoto doce de vinho do Porto branco com praliné
1h 15min
Pudim de brioche e chocolate
1h
Pudim de queijo de São Jorge
1h 25min
Bolo de abóbora, laranja e cardamomo
1 godz. 45 min
Bolo de amêndoa e chocolate
50 min
Bolo de coco sem farinha
35 min