Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- 100 g miolo de noz
- 50 g miolo de noz partido grosseiramente
- 200 g leite
- 40 g fermento de padeiro fresco
- 2 ovos
- 120 g manteiga à temperatura ambiente
- 5 g açúcar
- 400 g farinha s/ glúten, mais q.b. p/ polvilhar
- 1 c. chá de sal
- 35 g glucose
- Wartości odżywcze
- na 100 g
- Kalorie
- 1602 kJ / 383 kcal
- Białko
- 9 g
- Węglowodany
- 36 g
- Tłuszcz
- 23 g
Alternatywne przepisy
Pães de centeio
2hod. 10min
Pão norueguês
55min
Pão da terra
1 Std. 35 Min
Pães de girassol e linhaça
20h 10 min
Bolo de amêndoa
35min
Pães de banana e centeio
1 Std. 35 Min
Pão dos 3 ás sem glúten
1h
Pão com gérmen de trigo e passas
55min
Pão de espelta e trigo sarraceno
1h 55min
Pão de milho
1 Std. 20 Min
Pão de centeio e noz
1sa 25 dk
Pão de nozes
1h 55min