Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- 100 g miolo de noz
- 50 g miolo de noz partido grosseiramente
- 200 g leite
- 40 g fermento de padeiro fresco
- 2 ovos
- 120 g manteiga à temperatura ambiente
- 5 g açúcar
- 400 g farinha s/ glúten, mais q.b. p/ polvilhar
- 1 c. chá de sal
- 35 g glucose
- Wartości odżywcze
- na 100 g
- Kalorie
- 1602 kJ / 383 kcal
- Białko
- 9 g
- Węglowodany
- 36 g
- Tłuszcz
- 23 g
Alternatywne przepisy
Pão de milho
1h 20min
Pão de sementes de papoila, laranja e figos
2h
Pão preto
2h
Pão com recheio de truta fumada, atum e queijo-creme
1h 50 min.
Pão com gérmen de trigo e passas
55min
Pães de centeio
2h 10min
Artisan bread
1h 30min
Pão com azeitonas
6 Std.
Pão de hambúrguer com sementes sem glúten
40min
Pão de arroz sem glúten
1h 30min
Pão de espelta e trigo sarraceno
1h 55 min
Pão sem glúten
3h 20min