Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- 130 g caramelos
- 75 g açúcar
- 1 limão (casca, só a parte amarela)
- 50 g leite
- 50 g manteiga
-
25
g fermento de padeiro fresco
lub 1 c. chá de fermento de padeiro seco - 3 ovos, mais 1 p/ pincelar
- 15 g aguardente
- 350 g farinha tipo 65, mais q.b. p/ polvilhar
- 1 c. chá de sal
- 100 g amêndoa s/ pele, mais q.b. p/ decorar
- Açúcar em pó q.b. p/ decorar
- Wartości odżywcze
- na 1 dose
- Kalorie
- 0 kJ / 441 kcal
- Białko
- 12 g
- Węglowodany
- 53 g
- Tłuszcz
- 19 g
W kolekcjach
Alternatywne przepisy
Bolo de noz e café
1h 10min
Massa choux
1h 30 min
Bolo-rei
3h 15min
Pinhas de queijo e amêndoa
20min
Sal picante
48h
Folar de erva-doce
24u.
Bombons de licor
1h 30 min
Bolo-rei conventual
3h
Árvore de Natal de profiteroles
1u.
Pintainhos
35min
Bombons de creme de chocolate e avelã
2u.
Paris Brest com morangos
2h 10min