Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- 100 g leite
-
25
g fermento de padeiro fresco
lub 2 c. chá de fermento de padeiro seco (8 g) - 1 ovo
- 60 g manteiga à temperatura ambiente
- 1 c. chá de açúcar
- 250 g farinha tipo 65
- 1 pitada de sal
- 50 g noz
- 50 g pepitas de chocolate preto
- Wartości odżywcze
- na 1 dose
- Kalorie
- 759.6 kJ / 181.6 kcal
- Białko
- 5.1 g
- Węglowodany
- 19.2 g
- Tłuszcz
- 9.7 g
- Tłuszcz nasycony
- 4.2 g
- Błonnik
- 1.8 g
- Sód
- 23.9 mg
Alternatywne przepisy
Pão de centeio e aveia
1 Std. 30 Min
Pão de iogurte
1 Std. 25 Min
Pão de sementes de papoila, laranja e figos
2h
Pão com gérmen de trigo e passas
55 min
Pãezinhos de canela
2h 10min
Pão de iogurte
50min
Artisan bread
1 Std. 30 Min
Pão norueguês
55 min
Cacetinhos de centeio
1 Std. 30 Min
Pães de leite ao vapor com chocolate
3 Std. 30 Min
Bolo Mimoso
55 min
Pãezinhos de cereais
2h