Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
Bolo
- 150 g bolacha digestiva
- 80 g manteiga amolecida
- 1 c. chá de canela em pó
- 1 c. chá de gengibre
- Água q.b. p/ cozer
- 200 g natas
- ½ limão (raspa e sumo)
- 750 g queijo mascarpone
- 150 g açúcar
- 3 ovos
Cobertura
- 450 g pêssego cortado em pedaços pequenos
- 25 g sumo de limão (½ unid. aprox.)
- 20 g amido de milho
- 50 g açúcar
- Wartości odżywcze
- na 1 dose
- Kalorie
- 2995.6 kJ / 716 kcal
- Białko
- 10 g
- Węglowodany
- 51.9 g
- Tłuszcz
- 53.9 g
- Tłuszcz nasycony
- 30.2 g
- Błonnik
- 1.5 g
- Sód
- 447.5 mg
W kolekcjach
Alternatywne przepisy
Dip cheesecake
30 Min
Semi-frio de requeijão e maracujá
4 Std. 30 Min
Cheesecake de morango no forno
4 Std.
Tarte de figo e queijo
30 Min
Trifle de framboesa e limão
2 Std.
Cheesecake de chocolate e café
3 Std. 15 Min
Pavlova com coulis de framboesa
1 Std. 50 Min
Tarte de avelã com leite condensado
1 Std.
Bolo de chocolate riscado
1 Std.
Pavlova de frutos tropicais
2 Std. 15 Min
Cheesecake de limão
6h 30min
Tarte de limão e merengue
30 Min