Matcha Custard Snow Skin Mooncake

Matcha Custard Snow Skin Mooncake

Brak ocen
Przygotowanie 50 min
Czas całkowity 2 godz. 50 min
28 pieces

Składniki

  • cooking oil
    40 g
  • glutinous rice flour
    90 g
  • rice flour
    70 g
  • wheat starch
    40 g
  • icing sugar
    100 g
  • matcha powder
    1 tbsp
  • milk
    370 g
  • water for steaming
    500 g
  • custard cream (see tips)
    700 g
  • cooked glutinous rice flour (gao fen)

Poziom trudności

zaawansowany


Wartości odżywcze na 1 piece

Białko 2.3 g
Kalorie 650.5 kJ / 155.5 kcal
Tłuszcz 5.2 g
Błonnik 0 g
Węglowodany 24.7 g

Podoba Ci się nasza platforma?

Ten przepis i ponad 100 000 innych potraw czeka na Ciebie!

Zarejestruj się i otrzymaj 30 dni bezpłatnego okresu próbnego, aby odkrywać świat Cookidoo® bez zobowiązań.

Bezpłatna rejestracja Więcej informacji


Może spodoba Ci się również...