Pumpkin Spice Cake with Maple Buttercream

Pumpkin Spice Cake with Maple Buttercream

4.8 19 ocen
Przygotowanie 20 min
Czas całkowity 1 godz. 30 min
12 slices

Składniki

Cake
  • unsalted butter room temperature, in pieces, plus extra to grease
    12 oz
  • sugar
    6 oz
  • brown sugar
    6 oz
  • whole milk room temperature
    8 oz
  • large eggs
    4
  • all-purpose flour
    15 oz
  • homemade pumpkin spice mix (see Tip)
    1 tbsp
    1 tbsp pumpkin pie spice
  • baking soda
    1 tsp
  • baking powder
    2 tsp
  • salt
    ⅛ tsp
Buttercream Frosting
  • maple sugar
    4 oz
  • confectioners sugar
    10 oz
  • unsalted butter softened and in pieces
    12 oz
  • maple syrup
    1 tsp
  • homemade pumpkin butter (see Tip)
    12 oz
    12 oz pumpkin butter

Wartości odżywcze na 1 slice

Kalorie 832 kcal / 3481 kJ
Białko 7 g
Tłuszcz 49 g
Węglowodany 95 g
Błonnik 2 g
Tłuszcz nasycony 30 g
Sód 238 mg

Podoba Ci się nasza platforma?

Ten przepis i ponad 100 000 innych dań czeka na Ciebie!

Zarejestruj się i otrzymaj 30 dni bezpłatnego okresu próbnego, aby odkrywać świat Cookidoo® bez zobowiązań.

Bezpłatna rejestracja Więcej informacji


Możesz także polubić...