Endives au jambon gratinées, béchamel à la farine de sarrasin

Endives au jambon gratinées, béchamel à la farine de sarrasin

4.8 12 ocen
Przygotowanie 20 min
Czas całkowity 1 godz. 15 min
4 portions

Składniki

  • 4 endives
  • 500 g d'eau
  • 40 g de beurre en morceaux, et un peu pour le plat
  • 500 g de lait
    500 g de boisson végétale à l'avoine, non sucrée
  • 40 g de farine de sarrasin
  • du sel
  • du poivre moulu
  • de la noix de muscade en poudre
  • 400 g de jambon cuit (4 tranches)
  • 100 g de fromage râpé

Poziom trudności

łatwy


Wartości odżywcze na 1 portion

Sód 1266.1 mg
Białko 29.9 g
Kalorie 1676.8 kJ / 400.8 kcal
Tłuszcz 24.7 g
Błonnik 2.7 g
Tłuszcz nasycony 14.5 g
Węglowodany 19.1 g

Podoba Ci się nasza platforma?

Ten przepis i ponad 100 000 innych potraw czeka na Ciebie!

Zarejestruj się i otrzymaj 30 dni bezpłatnego okresu próbnego, aby odkrywać świat Cookidoo® bez zobowiązań.

Bezpłatna rejestracja Więcej informacji


Może spodoba Ci się również...