Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- 1 dente de alho (opcjonalnie)
- 3 pés de salsa
- 40 g sumo de limão
- 60 g azeite
- ¼ c. chá de sal
- ¼ c. chá de pimenta preta
- 4 filetes de peixe (pescada, truta, robalo, salmão, bacalhau, etc.)
- 500 g água
- 250 g batata cortada em pedaços (2-3 cm aprox.)
- 150 g feijão-verde redondo congelado
- Wartości odżywcze
- na 1 dose
- Kalorie
- 1472.3 kJ / 351.9 kcal
- Białko
- 34.2 g
- Węglowodany
- 14.6 g
- Tłuszcz
- 17.9 g
- Tłuszcz nasycony
- 3 g
- Błonnik
- 2.5 g
- Sód
- 239.3 mg
W kolekcjach
Alternatywne przepisy
Peito de frango crocante com bulgur de coentrada
2h
Bifes de peru recheados e arroz a vapor
1h
Guisado de peru com alho
45min
Filetes de peixe-espada e legumes a vapor com arroz pilaf
45min
Salmão ao vapor com arroz negro da Sena
1h 15min
Legumes a vapor com molho de tomate
30min
Lombo de vitela com mostarda em massa folhada
2h
Peixe assado com curcuma e molho de tomate
30min
Menu: Papelotes de robalo com bimis e Pera a vapor com chocolate
35min
Peixe assado com ervas do Mediterrâneo - TM6
45min
Salmão a vapor com molho doce de gengibre e soja
30min
Lombo de salmão em papelote com puré de batata com espinafres
40min