![Pitas grecques Pitas grecques](https://assets.tmecosys.com/image/upload/t_web767x639/img/recipe/ras/Assets/15221f849eb5cb20c368d5935899e009/Derivates/0fbf193de0a26f45ce102fd5d85890ad428dd1e6.jpg)
Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- 100 g d'eau minérale
- 25 g de levure boulangère fraîche, émiettée
- 350 g de farine T65, et un peu pour fariner
- 15 g de sucre en poudre
- 5 g de sel
- 150 g de lait
- 1 c. à soupe d'huile d'olive, et 1 filet
- Wartości odżywcze
- na 1 portion
- Kalorie
- 634 kJ / 150 kcal
- Białko
- 4 g
- Węglowodany
- 30 g
- Tłuszcz
- 1 g
W kolekcjach
Alternatywne przepisy
Focaccia italienne
5h 10min
Muffins anglais
4h 10 min
Dinner rolls anglais
3 Std. 35 Min
Pains au yaourt orientaux
55 Min
Pains à burgers américains
3 Std. 15 Min
Chapatis indiens
35 min
Pitas libanaises
2 Std. 20 Min
Cinnamon rolls
3h 20min
Bao buns aux radis, carottes et champignons
3h
Bagels américains
2 Std. 50 Min
Falafels et sauce à la coriandre
45 Min
Pain piadina, effiloché de poulet et tartinade d'aubergine
1 godz. 10 min