Toad in the hole

4.5 13 ocen
Przygotowanie 15 min
Czas całkowity 25 godz. 25 min
4 portions

Składniki

Yorkshire pudding
  • milk
    100 g
  • cold water
    100 g
  • eggs
    4
  • plain flour
    140 g
  • sea salt
    ½ tsp
Roast sausages
  • vegetable oil
    2 tbsp
  • pork sausages pricked (see Tips)
    6
Gravy
  • vegetable oil
    20 g
  • onion cut into wedges (4 cm)
    200 g
  • celery cut into pieces (3 cm)
    100 g
  • carrot cut into pieces (3 cm)
    100 g
  • hot water
    500 g
  • red wine
    60 g
  • tomato paste
    20 g
  • Chicken stock paste (see Tips)
    2 tsp
  • Worcestershire sauce
    2 dashes
  • VEGEMITE®
    1 tsp
  • plain flour
    30 g
  • frozen peas
    200 g
  • fresh thyme to garnish

Poziom trudności

łatwy


Wartości odżywcze na 1 portion

Sód 728.7 mg
Białko 22.6 g
Kalorie 2333.6 kJ / 557.8 kcal
Tłuszcz 28.6 g
Błonnik 5.9 g
Tłuszcz nasycony 7.1 g
Węglowodany 50.7 g

Podoba Ci się nasza platforma?

Ten przepis i ponad 100 000 innych potraw czeka na Ciebie!

Zarejestruj się i otrzymaj 30 dni bezpłatnego okresu próbnego, aby odkrywać świat Cookidoo® bez zobowiązań.

Bezpłatna rejestracja Więcej informacji


Może spodoba Ci się również...