Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- 10 - 12 sponge fingers (approx. 100 g)
- 3 tbsp sherry (optional)
Raspberry jelly
- 6 gelatine leaves
- chilled water (approx. 350 g), to soak
- 400 g frozen raspberries
- 800 g canned sliced peaches
- 150 g caster sugar
- 50 g water
Custard
- 500 g milk
- 2 eggs
- 50 g plain flour
- 80 g caster sugar
- 1 tsp natural vanilla extract
- 600 g pouring (whipping) cream
- 8 tbsp flaked almonds, toasted
- Wartości odżywcze
- na 1 portion
- Kalorie
- 2163.6 kJ / 517.1 kcal
- Białko
- 9.3 g
- Węglowodany
- 55.8 g
- Tłuszcz
- 29.9 g
- Tłuszcz nasycony
- 15.8 g
- Błonnik
- 4.7 g
- Sód
- 85.5 mg
W kolekcjach
Alternatywne przepisy
Mashed potatoes for two (peeler)
30 min
Pilau rice using rice mode
40 min
"To die for" mini pavlovas (TM6)
2 Std. 40 Min
Lemon glaze madeleines
24 Std. 30 Min
Roast potatoes with gremolata (peeler)
1 Std. 20 Min
Boiled Eggs
20 min
Custard
10min
Cheese Béchamel sauce (TM6)
15min
"To die for" mini pavlovas
2 Std. 40 Min
Quick fruit cake
2h
Biscoff Cheesecake
6 godz. 20 min
Lemonade scones
25min