Urządzenia i Akcesoria
Classic trifle
Przygotowanie 15 min
Czas całkowity 4 godz.
10 portions
Składniki
-
sponge fingers (approx. 100 g)10 - 12
-
sherry (optional)3 tbsp
Raspberry jelly
-
gelatine leaves6
-
chilled water (approx. 350 g), to soak
-
frozen raspberries400 g
-
canned sliced peaches800 g
-
caster sugar150 g
-
water50 g
Custard
-
milk500 g
-
eggs2
-
plain flour50 g
-
caster sugar80 g
-
natural vanilla extract1 tsp
-
pouring (whipping) cream600 g
-
flaked almonds toasted8 tbsp
Poziom trudności
łatwy
Wartości odżywcze na 1 portion
Sód
85.5 mg
Białko
9.3 g
Kalorie
2163.6 kJ /
517.1 kcal
Tłuszcz
29.9 g
Błonnik
4.7 g
Tłuszcz nasycony
15.8 g
Węglowodany
55.8 g
Podoba Ci się nasza platforma?
Ten przepis i ponad 100 000 innych potraw czeka na Ciebie!
Bezpłatna rejestracja Więcej informacjiDostępny w
Retro
15 Przepisów
Australia i Nowa Zelandia
Australia i Nowa Zelandia
Może spodoba Ci się również...
Christmas mince pies
1u. 40min
Yorkshire puddings
3u. 40min
Rhubarb crumble
45min
Ruvani Govender's Gourmet beef and potato curry pie
3u. 5min
Custard
10min
Sticky toffee puddings
1u.
Custard
15min
Classic christmas fruit mince
1u. 10min
Cheese Béchamel sauce (TM6)
15min
Victoria sponge cake
1u. 20min
Traditional Christmas cake
3u. 15min
Raspberry and Apple Crumble
1u. 5min