Urządzenia i Akcesoria
Truskawkowy sos winegret
Przygotowanie 5 min
Czas całkowity 5 min
2 słoiki
Składniki
-
120 g oliwy z oliwek
-
500 g truskawek, świeżych bez szypułek, przekrojonych na pół
-
120 g soku z cytryny, świeżo wyciśniętego
-
2 łyżki czerwonego octu winnego
-
4 łyżki miodu płynnego
-
2 łyżeczki musztardy Dijon
-
2 szczypty imbiru, suszonego, mielonego
-
½ łyżeczki soli
Poziom trudności
łatwy
Wartości odżywcze na 2 słoik
Sód
1288.8 mg
Białko
4.6 g
Kalorie
6338.6 kJ /
1515 kcal
Tłuszcz
120.8 g
Błonnik
11 g
Tłuszcz nasycony
18.6 g
Węglowodany
116.8 g
Podoba Ci się nasza platforma?
Ten przepis i ponad 100 000 innych potraw czeka na Ciebie!
Bezpłatna rejestracja Więcej informacjiDostępny w
Owoce jagodowe
10 Przepisów
Polska
Polska
Może spodoba Ci się również...
Aperol slush
5 min
Makaron ryżowy z lekkim sosem dyniowym i tofu
40 min
Tropikalny moktajl
10 min
Spaghetti z sosem szparagowym (TM7)
55 min
Gniazdka ze spiralizowanej cukinii z pesto i pudrem z boczku (TM6, TM7)
25 min
Waniliowe pierogi leniwe z sosem owocowym
1 godz.
Drożdżowe racuchy z krojonymi jabłkami (TM6, TM7)
1 godz.
Kurczak w sosie pomidorowo-cebulowym
1 godz. 35 min
Spaghetti z cukinii z sosem bolognese (TM6, TM7)
40 min
Czeskie knedliki z jagodami
45 min
Tarta limonkowa (Key Lime Pie)
4 godz.
Jajecznica na parze
15 min