Babka salé au saumon fumé

Babka salé au saumon fumé

5.0 1 ocena
Przygotowanie 25 min
Czas całkowity 4 godz.
8 portions

Składniki

La pâte
  • 160 g de lait
  • 1 sachet de levure boulangère sèche (7 g)
  • 70 g de beurre en morceaux
  • 300 g de farine
  • 1 œuf
  • 1 c. à café de sel
La garniture
  • 150 g de crème acidulée
  • 250 g de fromage à tartiner
  • 1 c. à soupe de jus de citron, fraîchement pressé
  • 1 c. à café d'aneth, frais séché
  • 1 pincée de sel
  • 3 pincées de poivre noir, moulu
Finitions
  • beurre pour la forme
  • farine pour le plan de travail
  • 300 g de saumon fumé (env. 6 tranches)
  • 1 jaune d'œuf battu
  • 30 g de parmesan râpé

Poziom trudności

średni


Wartości odżywcze na 1 portion

Sód 759.5 mg
Białko 16.6 g
Kalorie 1811.4 kJ / 432.9 kcal
Tłuszcz 26.3 g
Błonnik 1.3 g
Tłuszcz nasycony 14.5 g
Węglowodany 32.2 g

Podoba Ci się nasza platforma?

Ten przepis i ponad 100 000 innych potraw czeka na Ciebie!

Zarejestruj się i otrzymaj 30 dni bezpłatnego okresu próbnego, aby odkrywać świat Cookidoo® bez zobowiązań.

Bezpłatna rejestracja Więcej informacji


Może spodoba Ci się również...