Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- 6 oz cheddar cheese, cut into pieces
- 40 oz water
- 8 oz ground beef
- ½ - 1 tsp salt, plus extra to season beef, to taste
- ¼ tsp ground black pepper, plus extra to season beef, to taste
- 8 oz dried elbow macaroni pasta
- extra virgin olive oil, to drizzle
- 1 oz unsalted butter
- 4 oz yellow onions, cut into pieces
- 3 garlic cloves
- 2 tbsp tomato paste
- 1 oz all-purpose flour
- ½ tsp chili powder
- ½ tsp paprika
- 15 oz canned diced tomatoes, with juices
- 4 oz milk
- Wartości odżywcze
- na 1 portion
- Kalorie
- 1841.2 kJ / 440.1 kcal
- Białko
- 20.5 g
- Węglowodany
- 38.9 g
- Tłuszcz
- 22.5 g
- Tłuszcz nasycony
- 11.3 g
- Błonnik
- 2.8 g
- Sód
- 538.8 mg
Alternatywne przepisy
Tomato Basil Chicken Fettuccine
1j
Salisbury Steak TV Dinner
1j
Beef Ragout with Macaroni
30 min
Creamy Chicken and Sun-Dried Tomato Pasta
30 min
Fettuccine Alfredo
40 min
Meat and Rice Casserole
1 Std. 15 Min
Chicken Parmesan
1h 10 min
Chicken Tetrazzini
40 min
Beef Lasagna
2j 5 menit
Macaroni and Cheese
35 Min
Creamy Mushroom and Chicken Pasta
1j
Creamy Buffalo Chicken Pasta
1j 20 menit