
Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- 40 oz water
- 16 oz ground beef
- salt, to season
- ground black pepper, to season
-
12
oz macaroni pasta, dried
lub 12 oz cavatappi pasta - 8 oz yellow onions, cut into pieces
- 4 oz carrots, cut into pieces
- 4 oz celery, cut into pieces
- 2 garlic cloves
- 3 oz bacon, cut into pieces
- 1 tbsp all-purpose flour
- 1 ½ tsp Italian seasoning
- 1 oz extra virgin olive oil, plus extra to drizzle
- 4 oz heavy whipping cream
- 2 oz white wine
- 1 tsp salt, to taste
- ⅛ tsp ground black pepper, to taste
- fresh parsley, chopped, to garnish (opcjonalnie)
- Wartości odżywcze
- na 1 portion
- Kalorie
- 2567 kJ / 613.5 kcal
- Białko
- 23.6 g
- Węglowodany
- 51.7 g
- Tłuszcz
- 33.4 g
- Tłuszcz nasycony
- 12.9 g
- Błonnik
- 3.5 g
- Sód
- 580.1 mg
Alternatywne przepisy
Creamy Chicken and Sun-Dried Tomato Pasta
30 min
Chicken Tetrazzini
40 min
Chicken and Cheddar Meatballs
1h 20min
Pork Pilaf
45 min
Lemon Rosemary Chicken and Rice
55 min
Meat and Rice Casserole
1h 15min
Beef Stroganoff
1h
One Pot Cheeseburger Helper
45 min
Penne Bolognese
40 min
Sausage and Red Pepper Pasta
45 min
Chicken with Mashed Potatoes and Gravy
1 godz. 10 min
Tomato Basil Chicken Fettuccine
1h