Pâtes à l'ail

3.8 36 ocen
Przygotowanie 10 min
Czas całkowity 30 min
2 portions

Składniki

  • 1200 g d'eau
  • 1 c. à café de gros sel
  • 300 g de pâtes sèches longues, type spaghetti ou linguine
  • 4 gousses d'ail pressées
  • ½ bouquet de persil frais, équeuté
  • 50 g de parmesan en morceaux
  • 2 jaunes d'œufs
  • 50 g d'huile d'olive
  • ½ c. à café de sel
  • 3 pincées de poivre moulu
  • 10 g d'huile d'olive pour la finition

Poziom trudności

łatwy


Wartości odżywcze na 1 portion

Sód 1916.2 mg
Białko 31.5 g
Kalorie 4091.7 kJ / 978 kcal
Tłuszcz 42.2 g
Błonnik 5.5 g
Tłuszcz nasycony 10 g
Węglowodany 116.4 g

Podoba Ci się nasza platforma?

Ten przepis i ponad 100 000 innych potraw czeka na Ciebie!

Zarejestruj się i otrzymaj 30 dni bezpłatnego okresu próbnego, aby odkrywać świat Cookidoo® bez zobowiązań.

Bezpłatna rejestracja Więcej informacji


Może spodoba Ci się również...