Nuggets de poulet et dip au parmesan

Nuggets de poulet et dip au parmesan

4.3 33 oceny
Przygotowanie 25 min
Czas całkowity 30 min
20 pièces

Składniki

Le dip au parmesan
  • de parmesan en morceaux
    30 g
  • gousses d'ail
    2
  • de piment séché en flocons
    ½ c. à café
  • feuilles de basilic frais
    4
  • de yaourt nature
    100 g
  • de mayonnaise (opcjonalnie)
    30 g
  • de jus de citron
    10 g
  • de poivre moulu
    2 pincées
Les nuggets de poulet
  • d'escalope de poulet, sans peau coupée en morceaux (2 cm)
    350 g
  • de fécule de maïs
    2 c. à soupe
  • d'eau
    40 g
  • de sel
    1 c. à café
  • de poivre moulu
    4 - 6 pincées
  • d'eau minérale gazeuse froide
    150 g
  • œuf
    1
  • de farine de pois chiche et 2-3 c. à soupe pour la fariner
    80 g
  • de bicarbonate de sodium
    1 c. à café
  • huile végétale pour la friture

Wartości odżywcze na 1 pièce

Kalorie 96.3 kcal / 402.9 kJ
Białko 5.8 g
Tłuszcz 6.4 g
Węglowodany 3.8 g
Błonnik 0.6 g
Tłuszcz nasycony 1.3 g
Sód 112.1 mg

Podoba Ci się nasza platforma?

Ten przepis i ponad 100 000 innych dań czeka na Ciebie!

Zarejestruj się i otrzymaj 30 dni bezpłatnego okresu próbnego, aby odkrywać świat Cookidoo® bez zobowiązań.

Bezpłatna rejestracja Więcej informacji


Możesz także polubić...