Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- 75 g manteiga
- 75 g banha
- 1 laranja, só o sumo
- 10 g aguardente
-
7
g fermento de padeiro seco
lub 20 g fermento de padeiro fresco - 90 g água
- 600 g farinha c/ fermento
- 1 c. chá de sal
- 175 g açúcar amarelo
- 15 g canela em pó
- 50 g manteiga amolecida
- Manteiga q.b. p/ untar
- Wartości odżywcze
- na 1 dose
- Kalorie
- 1499.8 kJ / 358.5 kcal
- Białko
- 6 g
- Węglowodany
- 56.8 g
- Tłuszcz
- 12 g
- Tłuszcz nasycony
- 5.8 g
- Błonnik
- 3.3 g
- Sód
- 795.8 mg
W kolekcjach
Alternatywne przepisy
Macarons de chocolate com laranja e ganache de chocolate
2 Std. 30 Min
Cocktail de maracujá
5 Min
Ice tea de limão e hibisco
2 Std. 30 Min
Massa de crepe sem glúten
Brak ocen
Morangoska
5 Min
Cocktail de frutos vermelhos
10 Min
Cocktail Hugo Spritz
25h 10min
Pickles de cebola -TM5
Brak ocen
Pirulitos
40min
Limonada unicórnio
6 Std. 15 Min
Cocktail de frutos vermelhos
2 godz. 10 min
Reducão de frutos vermelhos e crumble de chocolate picante
4 Std. 10 Min