Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- 300 g leite
- 25 g fermento de padeiro fresco
- 1 c. chá de canela em pó
- 150 g manteiga
- 50 g açúcar, mais q.b. p/ polvilhar
- 1 ovo
- 1 pitada de sal
- 600 g farinha tipo 65, mais q.b. p/ polvilhar
- Wartości odżywcze
- na 1 unidade
- Kalorie
- 527.4 kJ / 126.1 kcal
- Białko
- 3.3 g
- Węglowodany
- 17.1 g
- Tłuszcz
- 5 g
- Tłuszcz nasycony
- 2.9 g
- Błonnik
- 0.8 g
- Sód
- 13.7 mg
W kolekcjach
Alternatywne przepisy
Pão de cenoura
1 Std. 40 Min
Pão rápido
1 Std.
Felisminas
45min
Rosca de canela da Tia Adelina da Maria João Xavier
4h 30min
Broas de erva doce
1 godz. 5 min
Pão com chocolate
2 Std.
Folar doce
2 Std.
Piza com rebordo recheado
2 Std. 30 Min
Brownies de abóbora e pepitas de chocolate
55 Min
Pastéis de batata
2 Std.
Pão doce de azeite
1 Std. 40 Min
Biscoitos de chocolate recheados
Brak ocen