Riz épicé aux pois chiches et aux poivrons rouges

3.2 5 ocen
Przygotowanie 20 min
Czas całkowity 1 godz.
4 portions

Składniki

  • 20 g d'huile d'olive
  • 250 g de poivrons rouges dont 200 g coupés en lanières (5 x 5 mm) et 50 g en morceaux (2-3 cm)
  • 1 gousse d'ail
  • 50 g d'oignon en morceaux (2-3 cm)
  • 50 g de carotte en morceaux (2-3 cm)
  • 100 g de pois chiches en conserve
  • 25 g de concentré de tomate
  • 5 g de ras el-hanout
  • 2 pincées de sel
  • 2 pincées de poivre moulu
  • 400 g d'eau
  • 200 g de riz blanc à grain court

Poziom trudności

łatwy


Wartości odżywcze na 1 portion

Sód 157.1 mg
Białko 6.3 g
Kalorie 1241.9 kJ / 296.8 kcal
Tłuszcz 6.3 g
Błonnik 3.7 g
Tłuszcz nasycony 0.9 g
Węglowodany 52.9 g

Podoba Ci się nasza platforma?

Ten przepis i ponad 100 000 innych potraw czeka na Ciebie!

Zarejestruj się i otrzymaj 30 dni bezpłatnego okresu próbnego, aby odkrywać świat Cookidoo® bez zobowiązań.

Bezpłatna rejestracja Więcej informacji


Może spodoba Ci się również...