Urządzenia i Akcesoria
Mini kotlety po kijowsku (de volaille)
Przygotowanie 20 min
Czas całkowity 45 min
10 sztuk
Składniki
-
30 g sera grana padano, pokrojonego na 3 cm kawałki30 g sera parmezan pokrojonego na 3 cm kawałki
Chlebowa panierka
-
70 g chleba pokrojonego na kawałki
-
¼ łyżeczki oregano, suszonego
-
¼ łyżeczki papryki słodkiej, mielonej
-
¼ łyżeczki soli
-
1 szczyptę pieprzu czarnego, mielonego
-
10 g oliwy z oliwek
Masło ziołowo-czosnkowe
-
65 g masła zimnego, pokrojonego na kawałki
-
1 ząbek czosnku
-
5 g szczypiorku, świeżego drobno posiekanego
-
2 gałązki natki pietruszki, świeżej, tylko liście
-
¼ łyżeczki pieprzu czarnego, mielonego
-
1 szczyptę soli
Mini de volaille
-
2 łyżki mąki pszennej
-
250 g fileta z piersi kurczaka, bez skóry pokrojonego na 3 cm kawałki
-
1 jajko roztrzepane (patrz wskazówka)
-
½ łyżeczki soli
Poziom trudności
łatwy
Wartości odżywcze na 1 sztukę
Sód
276.7 mg
Białko
8.4 g
Kalorie
548.2 kJ /
131 kcal
Tłuszcz
8.5 g
Błonnik
0.4 g
Tłuszcz nasycony
4.4 g
Węglowodany
5.1 g
Podoba Ci się nasza platforma?
Ten przepis i ponad 100 000 innych potraw czeka na Ciebie!
Bezpłatna rejestracja Więcej informacjiDostępny w
Wielkanoc VIII
11 Przepisów
Polska
Polska
Może spodoba Ci się również...
Wrapy z cukinii z serkiem i szynką (low carb)
45 min
Ślimaczki z kurczakiem gyros
1 godz.
Polędwica faszerowana mozzarellą i suszonymi pomidorami z ziemniakami i brokułem
55 min
Pulpety po myśliwsku
1 godz.
Szaszłyki z kurczaka z ryżem i sosem jogurtowym
45 min
Zapiekane naleśniki z kurczakiem
1 godz. 25 min
Pieczone kieszonki z kurczaka z frytkami
50 min
Roladki schabowe w sosie własnym
1 godz. 30 min
Cordon bleu z kurczaka
20 min
Kotlety po kijowsku z masłem ziołowo-czosnkowym (de volaille)
45 min
Udka kurczaka w kremowym sosie ze szpinakiem
1 godz. 10 min
Rolada żyrafa
3 godz.