Mini kotlety po kijowsku (de volaille)

Mini kotlety po kijowsku (de volaille)

4.8 17 rating
Przygotowanie 20 min
Czas całkowity 45 min
10 sztuk

Składniki

  • 30 g sera parmezan pokrojonego na 3 cm kawałki
    30 g sera grana padano, pokrojonego na 3 cm kawałki
Chlebowa panierka
  • 70 g chleba pokrojonego na kawałki
  • ¼ łyżeczki oregano, suszonego
  • ¼ łyżeczki papryki słodkiej, mielonej
  • ¼ łyżeczki soli
  • 1 szczyptę pieprzu czarnego, mielonego
  • 10 g oliwy z oliwek
Masło ziołowo-czosnkowe
  • 65 g masła zimnego, pokrojonego na kawałki
  • 1 ząbek czosnku
  • 5 g szczypiorku, świeżego drobno posiekanego
  • 2 gałązki natki pietruszki, świeżej, tylko liście
  • ¼ łyżeczki pieprzu czarnego, mielonego
  • 1 szczyptę soli
Mini de volaille
  • 2 łyżki mąki pszennej
  • 250 g fileta z piersi kurczaka, bez skóry pokrojonego na 3 cm kawałki
  • 1 jajko roztrzepane (patrz wskazówka)
  • ½ łyżeczki soli

Poziom trudności

łatwy


Wartości odżywcze na 1 sztukę

Sód 276.7 mg
Białko 8.4 g
Kalorie 548.2 kJ / 131 kcal
Tłuszcz 8.5 g
Błonnik 0.4 g
Tłuszcz nasycony 4.4 g
Węglowodany 5.1 g

Podoba Ci się nasza platforma?

Ten przepis i ponad 100 000 innych potraw czeka na Ciebie!

Zarejestruj się i otrzymaj 30 dni bezpłatnego okresu próbnego, aby odkrywać świat Cookidoo® bez zobowiązań.

Bezpłatna rejestracja Więcej informacji


Może spodoba Ci się również...