Rogaliki orzechowe

4.6 5 rating
Przygotowanie 20 min
Czas całkowity 1 godz. 40 min
16 sztuk

Składniki

  • 50 g orzechów laskowych, blanszowanych
    50 g orzechów laskowych, łuskanych, ze skórką
  • 50 g cukru trzcinowego, nierafinowanego
  • 40 g cukru
  • ¼ łyżeczki cynamonu, mielonego
  • 150 g mąki pszennej
  • 130 g masła pokrojonego na kawałki
  • 1 szczypta soli
  • 130 g twarogu, tłustego pokrojonego na kawałki
  • ½ opakowania kremu orzechowo-czekoladowego (ok. 140 g)

Poziom trudności

średni


Wartości odżywcze na 1 sztukę

Białko 3 g
Kalorie 709 kJ / 169 kcal
Tłuszcz 10 g
Błonnik 1 g
Węglowodany 17 g

Podoba Ci się nasza platforma?

Ten przepis i ponad 100 000 innych potraw czeka na Ciebie!

Zarejestruj się i otrzymaj 30 dni bezpłatnego okresu próbnego, aby odkrywać świat Cookidoo® bez zobowiązań.

Bezpłatna rejestracja Więcej informacji


Może spodoba Ci się również...