Urządzenia i Akcesoria
Rogaliki orzechowe
Przygotowanie 20 min
Czas całkowity 1 godz. 40 min
16 sztuk
Składniki
-
50 g orzechów laskowych, łuskanych, ze skórką50 g orzechów laskowych, blanszowanych
-
50 g cukru trzcinowego, nierafinowanego
-
40 g cukru
-
¼ łyżeczki cynamonu, mielonego
-
150 g mąki pszennej
-
130 g masła pokrojonego na kawałki
-
1 szczypta soli
-
130 g twarogu, tłustego pokrojonego na kawałki
-
½ opakowania kremu orzechowo-czekoladowego (ok. 140 g)
Poziom trudności
średni
Wartości odżywcze na 1 sztukę
Białko
3 g
Kalorie
709 kJ /
169 kcal
Tłuszcz
10 g
Błonnik
1 g
Węglowodany
17 g
Podoba Ci się nasza platforma?
Ten przepis i ponad 100 000 innych potraw czeka na Ciebie!
Bezpłatna rejestracja Więcej informacjiDostępny w
Wielkanoc VIII
11 Przepisów
Polska
Polska
Może spodoba Ci się również...
Makaron z pesto z groszku
30 min
Drożdżówki z serem, morelami i kruszonką
2 godz. 15 min
Grzanki z ubijaną fetą, cukinią i suszonymi pomidorami (TM5)
30 min
Kakaowe mini galette z gruszkami (TM6, TM7)
1 godz. 30 min
Mini serniczki Czarny Las (bez pieczenia)
4 godz.
Kwiatowe rogaliki migdałowe
1 godz. 15 min
Makaron ze szpinakiem w kremowym sosie migdałowym (TM7)
35 min
Minestrone z kurczakiem i kluskami kładzionymi
50 min
Bułki bezglutenowe na zakwasie owsiano-ryżowym
18 godz. 40 min
Curry z ciecierzycy z orkiszowymi podpłomykami
40 min
Bezglutenowe ciasto kakaowe z orzechami
1 godz. 10 min
Piernik świąteczny
99 godz. 30 min