Urządzenia i Akcesoria
Dodol (Palm Sugar Glutinous Rice Sweet)
Przygotowanie 5 min
Czas całkowity 2 godz. 40 min
25 pieces
Składniki
-
palm sugar (gula Melaka) cut in chunks (3 cm)227 g
-
caster sugar105 g
-
water1220 g
-
pandan leaves tied into knots4 - 5
-
glutinous rice flour150 g
-
white rice flour1 tbsp
-
coconut milk concentrated380 g
-
salt1 pinch
-
oil to grease
-
white vinegar15 g
Poziom trudności
łatwy
Wartości odżywcze na 1 piece
Sód
21 mg
Białko
1 g
Kalorie
435 kJ /
104 kcal
Tłuszcz
3 g
Błonnik
0 g
Tłuszcz nasycony
3 g
Węglowodany
19 g
Podoba Ci się nasza platforma?
Ten przepis i ponad 100 000 innych potraw czeka na Ciebie!
Bezpłatna rejestracja Więcej informacjiMoże spodoba Ci się również...
Kuih Semprit (Custard Cookies)
50min
Masala Squid
25min
Sambal Belacan
10min
Laksam (Kelantan Flat Rice Noodles in Fish Gravy)
2h 25min
Agar-Agar Gula Melaka (Palm Sugar Agar-Agar Jelly)
4h 20min
Sambal Tumis Udang (Prawn Sambal)
30min
Kuih Ko Sui (Steamed Palm Sugar Rice Cake)
1h 10min
Pau Sambal (Malaysia Burger)
1h
Nasi Lemak
45min
Wajik (Palm Sugar Glutinous Rice)
1h 5min
Teh tarik (pulled milk tea)
15min
Teh Tarik (Pulled Milk Tea)
15min