
Urządzenia i Akcesoria
Dodol (Palm Sugar Glutinous Rice Sweet)
Przygotowanie 5 min
Czas całkowity 2 godz. 40 min
25 pieces
Składniki
-
palm sugar (gula Melaka) cut in chunks (3 cm)227 g
-
caster sugar105 g
-
water1220 g
-
pandan leaves tied into knots4 - 5
-
glutinous rice flour150 g
-
white rice flour1 tbsp
-
coconut milk concentrated380 g
-
salt1 pinch
-
oil to grease
-
white vinegar15 g
Wartości odżywcze na 1 piece
Kalorie
104 kcal /
435 kJ
Białko
1 g
Tłuszcz
3 g
Węglowodany
19 g
Błonnik
0 g
Tłuszcz nasycony
3 g
Sód
21 mg
Podoba Ci się nasza platforma?
Ten przepis i ponad 100 000 innych dań czeka na Ciebie!
Bezpłatna rejestracja Więcej informacjiMożesz także polubić...
Wajik (Palm Sugar Glutinous Rice)
1 godz. 5 min
Pau Sambal (Malaysia Burger)
1 godz.
Teh tarik (pulled milk tea)
15 min
Nasi Lemak
45 min
Crispy Ikan Bilis
40 min
Kuih Ko Sui (Steamed Palm Sugar Rice Cake)
1 godz. 10 min
Sambal Tumis Udang (Prawn Sambal)
30 min
Pulut Inti (Glutinous Rice With Sweet Coconut)
50 min
Kuih Ketayap (Crêpes With Sweet Coconut Filling)
20 min
Bubur Jagung (Sweet Corn Porridge)
30 min
Teh Tarik (Pulled Milk Tea)
15 min
Agar-Agar Gula Melaka (Palm Sugar Agar-Agar Jelly)
4 godz. 20 min