Urządzenia i Akcesoria
Dodol (Palm Sugar Glutinous Rice Sweet)
Przygotowanie 5 min
Czas całkowity 2 godz. 40 min
25 pieces
Składniki
-
palm sugar (gula Melaka) cut in chunks (3 cm)227 g
-
caster sugar105 g
-
water1220 g
-
pandan leaves tied into knots4 - 5
-
glutinous rice flour150 g
-
white rice flour1 tbsp
-
coconut milk concentrated380 g
-
salt1 pinch
-
oil to grease
-
white vinegar15 g
Poziom trudności
łatwy
Wartości odżywcze na 1 piece
Sód
21 mg
Białko
1 g
Kalorie
435 kJ /
104 kcal
Tłuszcz
3 g
Błonnik
0 g
Tłuszcz nasycony
3 g
Węglowodany
19 g
Podoba Ci się nasza platforma?
Ten przepis i ponad 100 000 innych potraw czeka na Ciebie!
Bezpłatna rejestracja Więcej informacjiMoże spodoba Ci się również...
Teh Tarik (Pulled Milk Tea)
15 min
Kek Sarang Semut (Honeycomb Cake)
1 godz. 50 min
Bubur Jagung (Sweet Corn Porridge)
30 min
Kuih Ketayap (Crêpes With Sweet Coconut Filling)
20 min
Kuih Ko Sui (Steamed Palm Sugar Rice Cake)
1 godz. 10 min
Sambal Belacan
10 min
Inti kelapa (sweet coconut filling)
15 min
Kuih Semprit (Custard Cookies)
50 min
Pau Sambal (Malaysia Burger)
1 godz.
Teh tarik (pulled milk tea)
15 min
Wajik (Palm Sugar Glutinous Rice)
1 godz. 5 min
Agar-Agar Gula Melaka (Palm Sugar Agar-Agar Jelly)
4 godz. 20 min