Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- 227 g palm sugar (gula Melaka), cut in chunks (3 cm)
- 105 g caster sugar
- 1220 g water
- 4 - 5 pandan leaves, tied into knots
- 150 g glutinous rice flour
- 1 tbsp white rice flour
- 380 g coconut milk, concentrated
- 1 pinch salt
- oil, to grease
- 15 g white vinegar
- Wartości odżywcze
- na 1 piece
- Kalorie
- 435 kJ / 104 kcal
- Białko
- 1 g
- Węglowodany
- 19 g
- Tłuszcz
- 3 g
- Tłuszcz nasycony
- 3 g
- Błonnik
- 0 g
- Sód
- 21 mg
Alternatywne przepisy
Bubur Jagung (Sweet Corn Porridge)
30 min
Teh tarik (pulled milk tea)
15min
Agar-Agar Gula Melaka (Palm Sugar Agar-Agar Jelly)
4h 20min
Nasi Lemak
45 min
Chilli Stuffed Fish
1h
Wajik (Palm Sugar Glutinous Rice)
1h 5min
Kuih Ko Sui (Steamed Palm Sugar Rice Cake)
1h 10min
Tom Yum Goong
30 min
Kuih Semprit (Custard Cookies)
50min
Pau Sambal (Malaysia Burger)
1h
Sambal Tumis Udang (Prawn Sambal)
30 min
Teh Tarik (Pulled Milk Tea)
15min